03 Μαρτίου 2021

H Αpifon στο 7ο Live Webinar του Envolve Entrepreneurship

To Envolve Entrepreneurship διοργάνωσε με σημαντική επιτυχία το 7ο Live Webinar με θέμα «Business Messaging Is the New Normal» με τη συμμετοχή της Apifon.

live webinar envolve entepreneurship apifon

To Envolve Entrepreneurship διοργάνωσε με σημαντική επιτυχία το 7ο Live Webinar με θέμα «Business Messaging Is the New Normal» με τη συμμετοχή της Apifon, την οποία εκπροσώπησαν οι Κωνσταντίνος Στρουμπάκης, Founder & CEO, Νικολέτα Γωνιανάκη, Head of SMEs και Χρήστος Στεργιόπουλος, Marketing Coordinator.

Η διαδικτυακή πρωτοβουλία «Εnvolve Live Webinars» του παγκόσμιου οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας Envolve Entrepreneurship έχει στόχο να υποστηριχθούν άτομα και ομάδες με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την καινοτομία.

Η ομάδα της Apifon αναφέρθηκε με πρακτικά παραδείγματα στη σημαντικότητα και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το business messaging ως εργαλείο επικοινωνίας στις επιχειρήσεις.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Κωνσταντίνος Στρουμπάκης ανέφερε πως τα επόμενα δέκα χρόνια θα δούμε πολλές αλλαγές στον τομέα της ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε αλλάζει συνεχώς.

«Ξεκινήσαμε την Apifon θέλοντας να βοηθήσουμε τις εταιρείες να στέλνουν μηνύματα, αντιλαμβανόμενες την ανάγκη τους να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους. Για να ακολουθήσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων δημιουργήσαμε μία πλατφόρμα με πολλά κανάλια επικοινωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον που διαθέτει βάση να βρίσκει τον πελάτη του εκεί που αυτός επιλέγει να ξοδεύει περισσότερο χρόνο».

Το business messaging αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, καθώς επιτρέπει την ύπαρξη λειτουργιών και υπηρεσιών που δεν συναντά κανείς στην παραδοσιακή ανταλλαγή μηνυμάτων. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το business messaging διευκολύνει τη ζωή των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, βελτιώνοντας την εμπειρία των τελευταίων, ειδικότερα μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών επικοινωνίας που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις.

«Θα έλεγα ότι τα Business Messages είναι το ιδανικό εργαλείο για να επικοινωνείτε απευθείας με τους πελάτες σας. Φανταστείτε μηνύματα SMS στα οποία έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε εργαλεία που είναι πλέον απαραίτητα στη σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία – Λογότυπα, Εικόνες, Κωδικούς QR, Υπερσυνδέσμους και πολλά άλλα. Αυτές τις δυνατότητες προσφέρουν τα Business Messages π.χ στο Viber» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις νέες τάσεις στη διεθνή αγορά, ο ιδρυτής της εταιρείας επισήμανε: «Διεθνώς το momentum είναι θετικό για το business messaging, γεγονός που επιβεβαιώνει η επενδυτική κινητικότητα από τους μεγάλους παίκτες. Σε αυτήν την αγορά, όπου το 2021 η παγκόσμια βάση χρηστών messaging apps εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 2,48 δισ., η Apifon διεκδικεί μερίδιο και εξελίσσει γι’ αυτόν τον σκοπό την πολυκαναλική πλατφόρμα της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πληροφοριών».

Στη συνέχεια, η Νικολέτα Γωνιανάκη παρουσίασε ένα demo σχετικά με το πώς μπορεί μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει  τις υπηρεσίες της Apifon, καλώντας τους θεατές να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν τα αποτελέσματα της καμπάνιας στο κινητό τους.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος τόνισε από τη μεριά του, πως το business messaging μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ, δεδομένου ότι έχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν υπηρεσίες και αγαθά στο διαδίκτυο. «Πλέον, όλο σχεδόν το καταναλωτικό ταξίδι πραγματοποιείται στο κινητό και οι επιχειρήσεις παρακολουθώντας τη στροφή των χρηστών στα mobile κανάλια, υιοθετούν ενεργά business messaging υπηρεσίες και μοντέρνες καμπάνιες μάρκετινγκ».

Σχετικά με το SMS, ανέφερε ότι αποτελεί και το κυριότερο mobile marketing κανάλι σημειώνοντας εδώ και τόσα χρόνια εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το SMS παρέχει μία σχεδόν αδιαμφισβήτητη ως προς την παραδοσιμότητα επικοινωνία παγκόσμιας εμβέλειας. Επίσης εντυπωσιακά αποτελούν και τα μέσα στατιστικά του, όπως το open rate της τάξης του 98% που έχει ένα SMS και ότι κατά μέσο όρο ένα μήνυμα διαβάζεται σε λιγότερο από 90 δεύτερα . Αυτό καθιστά το μέσο σχεδόν απροσπέραστο.

Όσον αφορά στο Viber επισήμανε τη μεγάλη διείσδυσή του στην ελληνική αγορά: «Τα τελευταία χρόνια η άνοδος των chat apps όπως το Viber, το Facebook Messenger και το WhatsApp, και οι προηγμένες λειτουργίες που φέρουν κατέκτησαν με γεωμετρικούς ρυθμούς τις προτιμήσεις των χρηστών αλλά και των επιχειρήσεων για επικοινωνία αναδιαμορφώνοντας το περιβάλλον και τις δυνατότητες του business messaging. Σήμερα περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Και όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, το Viber αποτελεί το αγαπημένο chat app των Ελλήνων χρηστών. Περίπου 1 στους 2 Έλληνες χρησιμοποιεί την εφαρμογή της Viber καθημερινά, καθώς η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα πιο υψηλά penetrations της εφαρμογής παγκοσμίως. Η πληθώρα των δυνατοτήτων που προσφέρει το Viber για τις επιχειρήσεις καθιστούν την εφαρμογή ως must-have option για κάθε επιχείρηση. Μέσα από το viber, οι συνδρομητές έχουν την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με μία επιχείρηση, μέσα από ένα ζωντανό και πλούσιο σε περιεχόμενο περιβάλλον» τόνισε ο Χρήστος Στεργιόπουλος.

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Στρουμπάκης τόνισε πως οι αυτοματοποιημένες αποστολές μηνυμάτων είναι μία σημαντική διαδικασία για τις επιχειρήσεις καθώς τα δεδομένα που παρέχονται από τους πελάτες τους έχουν πολύ μεγάλη αξία, και χωρίς αυτά δεν θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις υφιστάμενες διαδικασίες επικοινωνίας τους. Εξίσου σημαντική διαδικασία αποτελεί το να μπορούν οι επιχειρήσεις να παρακολουθούν αλλά και να εφαρμόζουν παράλληλα τις τάσεις της αγοράς, τον ανταγωνισμό, αλλά και τα κανάλια που χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος.

Παρακολουθήστε το Webinar

go beyond