Φόρμες Εγγραφής: 5 Τρόποι για να αυξήσετε τους πελάτες σας20 May 2019

Όλοι έχουμε πέσει πάνω τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και όλοι έχει τύχει να αφήσουμε τα στοιχεία μας για να λαμβάνουμε newsletters ή προσφορές: ο λόγος για τις Φόρμες Εγγραφής ή αλλιώς Signup Forms.

Οι φόρμες εγγραφής αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τη λίστα των συνδρομητών τους και να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Αν δεν είχατε ακόμα την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσετε, δείτε παρακάτω 5 τρόπους που θα σας πείσουν να το κάνετε σήμερα.

1. Τοποθετήστε ένα tablet στο φυσικό σας κατάστημα

Αν έχετε κάποιο φυσικό κατάστημα, όπως για παράδειγμα ένα κατάστημα ρούχων ή ένα κατάστημα με προϊόντα ομορφιάς, τότε έχετε μια μοναδική ευκαιρία να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε τακτικούς πελάτες. Πώς; Με τις φόρμες εγγραφής!

Τοποθετήστε ένα tablet στο ταμείο ή σε κάποιο άλλο σημείο του καταστήματος και ζητήστε από τον επισκέπτη να γίνει μέλος του καταστήματός σας  για να λαμβάνει ειδικές προσφορές. Για να τον ενθαρρύνετε θα χρειαστεί να του προσφέρετε κάποιο κίνητρο, όπως για παράδειγμα μία έκπτωση στην επόμενη αγορά του ή μία κάρτα μέλους. Τα στοιχεία του εγγεγραμμένου θα αποθηκευτούν αυτόματα σε μια λίστα συνδρομητών και στη συνέχεια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για προωθητικές ενέργειες και αποστολές προσφορών. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάτε μια σχέση εμπιστοσύνης και μετατρέπετε τους ευκαιριακούς πελάτες σε τακτικούς.

Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία “Tablet & Φόρμα Εγγραφής” της Apifon με μία 15λεπτη live παρουσίαση

2. Φτιάξτε μία Landing Page και διαφημίστε την στα Social media

Η φόρμα εγγραφής σας μπορεί να βρει τη δική της online γωνιά σε μια καλοσχεδιασμένη Landing Page. Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, ο σκοπός είναι να συλλέξετε εγγραφές και στοιχεία online – αρκεί να τους οδηγήσετε εκεί.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τον εξής τρόπο: αφού σχεδιάσετε μία Landing Campaign (πρόκειται για μια απλή διαδικασία που εκτελείται μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της apifon, φτιάχνοντας μία Landing Page μέσα από έναν drag ‘n’ drop builder), δημιουργήστε μια διαφήμιση στα social media ώστε η δημοσίευση σας να προσελκύσει επιπλέον ενδιαφερόμενους. Φυσικά και εδώ θα πρέπει να προσφέρετε κάποιο κίνητρο στους υποψήφιους συνδρομητές, το οποίο μπορεί να έχει τη μορφή κάποιας προσφοράς ή διαγωνισμού.

3. Ενσωματώστε φόρμες εγγραφής στην ιστοσελίδα σας ή σε κάποιο pop-up

Ασφαλώς και ένας εύκολος (και μόνιμος) τρόπος για να συλλέγετε συνεχώς νέους συνδρομητές είναι να ενσωματώσετε μια φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να την τοποθετήσετε σε όποιο σημείο θέλετε, όπως στο footer της αρχικής σελίδας ή στην σελίδα του blog. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε μία φόρμα εγγραφής που θα εμφανίζεται σε pop-up! Τα pop-ups είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά γιατί τραβάνε την προσοχή του χρήστη καθώς αυτός πλοηγείται στην ιστοσελίδα σας.

Μπορείτε ακόμα να σχεδιάσετε μια ξεχωριστή σελίδα μέσα στο site σας αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό – θα λειτουργήσει και ως Landing Page και μπορείτε να την αξιοποιήσετε με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.  Εκεί μπορούν οι νέοι συνδρομητές να αφήσουν το τηλέφωνό  τους ή το email τους για να λαμβάνουν το email newsletter σας ή τις προωθητικές ενέργειες σας με SMS.

4. Χρησιμοποιήστε QR codes

Τι θα λέγατε να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες  από κάποιο offline περιβάλλον και να τους οδηγήσετε online; Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα χρησιμοποιώντας QR codes! Πρόκειται για barcodes που είναι αναγνώσιμα από smartphones – σίγουρα έχει πάρει το μάτι σας το τετράγωνο ασπρόμαυρο μοτίβο σε κάποια συσκευασία ή περιοδικό.

Τοποθετήστε QR codes σε αφίσες, flyers, σε διαφημιστικές πινακίδες ή ακόμα και πάνω σε t-shirts ή σουπλά σε κάποιο bar ή εστιατόριο. Όταν ο χρήστης σκανάρει το QR code με το smartphone του θα οδηγηθεί στην φόρμα εγγραφής με αποτέλεσμα να εγγραφεί. Και εδώ θα χρειαστεί να του δώσετε ένα κίνητρο για να προβεί σε αυτή την ενέργεια, οπότε σκεφτείτε τι θα ήταν χρήσιμο γι αυτόν!

5. Κάντε lead generation σε κάποια εκδήλωση

Πρόκειται να παρευρεθείτε σε κάποια εκδήλωση, κάποιο φεστιβάλ ή μια εμπορική έκθεση; Να μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε τις φόρμες εγγραφής και να αυξήσετε τους πελάτες σας. Όπως και στην περίπτωση του φυσικού καταστήματος, ένα τάμπλετ με την φόρμα εγγραφής σας και ένα καλό κίνητρο (μια προωθητική ενέργεια, ένας διαγωνισμός ή κάποια έκπτωση) είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να προσελκύσετε νέους συνδρομητές και να τους εγγράψετε στη λίστα σας.

Μάθετε περισσότερα για τις Φόρμες Εγγραφής, αλλά και τις υπόλοιπες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα της apifon.
Προγραμματίστε μια live παρουσίαση 15′ λεπτών και λύστε όλες σας τις απορίες!


Chris Stergiopoulos

Marketing Coordinator

43 Shares
Share43
Share
Tweet